Mujeres en Red
twitter
twitter


Apoya la campaña PAREMOS LA REGLAMENTACIÓN EN CATALUÑA

Visitas: 4285    {id_article}  

En la web de la Red feminista de Organizaciones contra la violencia de género se ha iniciado una campaña de recogida de firmas para solicitar que se pare la reglamentación de la prostitución en Cataluña. También puedes enviar una carta al President Maragall.

FIRMA EN LA WEB DE LA RED FEMINISTA
http://www.redfeminista.org


HBLE. SR. PASQUAL MARGALL i MIRA, PRESIDENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Els mitjans de comunicació han estat recollint, de nou, les iniciatives de la Consellera d’Interior Sra. Tura d’iniciar un procés de regularització de la prostitució, o millor dit, de la indústria del sexe a Catalunya. Aquests propòsits, ja filtrats als mitjans de comunicació el passat dia 27 de setembre de 2005, prenen, per la seva reiteració, cada vegada més consistència i credibilitat i representen un model d’actuació incompatible i inacceptable, no sol pel inalienable i irrenunciable dret a la igualtat entre homes i dones sinó per al conjunt dels ciutadans i ciutadanes per quant que la regularització del mercat del sexe representa per se un atemptat contra els drets humans.

Les excuses o pretextos esgrimits o argumentats per la Consellera d’Interior, per donar acollida i cobertura a les decisions de reglamentació de la prostitución, no es corresponen ni cohonesten amb els efectes reals i certs que aquestes decisions provocaran i existeixen suficients experiències a nivell mundial, i a nivell local, que avalen que la reglamentació de la prostitución:

FAVOREIX l’expansió del tràfic i de la prostitución.

RATIFICA models socials de desiguals entre homes i dones.

LEGITIMA les pràctiques socials de objetualització de las dones.

I constitueix un factor determinant que DESENVOLUPAR la indústria del sexe, o el que és el mateix la consolidació d’una activitat econòmica basada en la mercantilització i utilització del cos de les dones, negoci que s’alimenta, necessària i inexcusablement, de dones i nenes vulnerables i en situació d’exclusió social i econòmica.

Un Govern que incorpora com un factor essencial del seu programa el desenvolupament i consolidació del dret a la igualtat entre homes i dones no pot desenvolupar polítiques que ataquen i perverteixen aquest dret fonamental. Un Govern amb pretensions d’igualtat no pot legislar, contra el sentir majoritari de les dones i les seves organitzacions que representem una part essencial i numèricament majoritària del grup social, ni contra la resta dels ciutadans i ciutadanes, especialment quan el programa electoral, que ha sigut presentat davant la ciutadania, i amb base al que se’ns ha demanat el vot, no contemplava, en cap moment, aquesta vulneració dels drets humans de les dones.

Per això li demanem i exhortem, encaridament, que aturi les iniciatives de reglamentació de la Prostitució que estan sent afavorides des del seu Govern, donar carta de naturalesa a les mateixes significarien obrir un camí sense retorn cap a la consolidació d’una de les formes més perverses i contemporànies d’esclavitud del segle XXI, consentir aquestes iniciatives una connivència que trencaria irreparablement la nostra confiança electoral.

30 de gener de 2006



2006-02


Otros textos

Quizás también te interese

Quiero ser puta

El título de este libro quiere ser una provocación para aquellas personas que (...)


La prensa se forra con las prostitutas

A todos se les llena la boca condenando esa "lacra social" y claman contra (...)


Sobre el "mantra" de la "libre elección"


El ladrillo y el burdel

Me digo que, quizás, si esa idea de crecimiento económico a través de la (...)


¿La prostitución es un modo de vida deseable?

A nadie le gusta hablar de la prostitución, ni tampoco que se haga visible (...)


Sobre la prostitución

Fragmentos de la trascripción de la intervención de Victoria Sau en la (...)


El Gobierno Español rechaza que la Generalitat regule la prostitución por ser una "práctica degradante"

El Gobierno español rechaza que la Generalitat regule la prostitución por ser (...)


1997 - 2024 Mujeres en Red. El periódico feminista